fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Terugspeeltheater’
Categorieën: Workshop

Le seul véritable voyage, le seul bain de Jouvence, ce ne serait pas d’aller vers de nouveaux paysages, mais d’avoir d’autres yeux, de voir l’univers avec les yeux d’un autre, de cent autres, de voir les cent univers que chacun d’eux voit, que chacun d’eux est.
Marcel Proust

terugspeeltheater springintheater

Terugspeeltheater (Playback Theatre) is een bijzondere, interactieve vorm van improvisatietheater. Op basis van persoonlijke ervaringen en verhalen uit het publiek worden scènes gespeeld door acteurs, die deze verhalen als het ware ‘terugspelen’. De kunst is om dit zo te doen, dat de verteller geraakt kan worden door zijn eigen verhaal. Om dit mogelijk te maken moeten de conductor (de spelleider) en de spelers zichzelf altijd de vraag stellen: waar gaat dit verhaal eigenlijk over?

Terugspeeltheater vraagt, naast spelvaardigheid, om het creëren van veiligheid en vertrouwen om een ervaring te delen, om een luisterend oor en invoelingsvermogen. Tijdens de vier uur durende workshop zal docent David van den Bosch de deelnemers laten kennismaken met de basisprincipes en spelvormen. ´s Avonds kunnen de deelnemers hun nieuw verworven vaardigheden presenteren in de vorm van hun eerste terugspeelvoorstelling.

Speciaal aanbevolen voor (ervaren) improvisatiespelers, voor wie het een mooie volgende stap in de eigen ontwikkeling kan zijn om zich deze theatervorm eigen te maken.

Deelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium in de avond. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak actuele aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Aanvang workshop: 5 juni 2016, 13.00 uur
Aanvang voorstelling: 5 juni 2016, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree €5,- bij binnenkomst)

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “Workshop: ‘Terugspeeltheater’”

  1. […] in het teken van Terugspeeltheater’, met een blokje waarin de deelnemers van de  workshop ‘Terugspeeltheater’ (eerder op de dag) schitteren, gevolgd door een kort gastoptreden door Terugspeeltheater […]

Laat een antwoord achter