fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Storytelling in 12 stappen’
Categorieën: Workshop
Storytelling in 12 stappen

© MB

Iedereen is een vat vol verhalen. En als je goed luistert ontdek je dat dit verhalen zijn met herkenbare en universele motieven. Er zijn verhalen over waar je vandaan komt, verhalen over overwinningen, verhalen over keuzes en keerpunten en verhalen over dromen en verlangens. Welke verhalen vertel je eigenlijk over jezelf? Welke verhalen geven je kracht en wijzen je de weg?

Tijdens deze workshop door Mieke Bouma maak je kennis met 12 verhaalstappen  , 12 koffers met verhalen die je op je levensreis meedraagt. Verhalen die enerzijds strikt persoonlijk zijn maar tegelijk ook universeel en herkenbaar.

In deze koffers – die iedereen op zijn levensreis meeneemt en voortdurend aanvult – zitten verhalen verborgen die vertellen wie jij bent, waar je vandaan komt, die iets vertellen over talenten, dromen, keerpunten en wegwijzers.

Je bewust worden van deze verhalen, ze opnieuw vertellen zorgt ervoor dat ze een kompas kunnen vormen voor leven en werk.

Het vertellen ervan brengt je steeds dichter bij wat je wezen wil. Zodat je de held(in) kunt worden in je eigen levensverhaal en anderen ermee kunt inspireren en vermaken.

 

Hoewel het niet verplicht is zou natuurlijk zonde zijn om de kans voorbij zou laten gaan om het geleerde direct in de praktijk uit te proberen voor het de kans krijgt te vervliegen in de drukte van het alledaagse leven. Om de inwendige mens te versterken en je mede-improspelers nóg beter te leren kennen voordat je samen op het podium stapt is tussen workshop en Open Podium een gezamenlijk diner inbegrepen (naar keuze vlees, vis of vegetarisch). Het programma  (onder voorbehoud) is als volgt:

13.00 – 15.00 – workshop
15.00 – 15.30 – koffiepauze
15.30 – 17.30 – workshop
17.30 – 19.00 – diner
19.00 – 19.30 – warming-up
19.30 – 20.00 – binnenkomst publiek
20.00 – 23.00 – open podium

Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost slechts €60,- (incl. BTW)  en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er zijn ca. 14 workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend).

Wil je liever de kat uit de boom kijken en pas ‘s avonds bepalen of je inspringt dan kan dat natuurlijk ook, de toegang tot het Open Impro Podium ’s avonds kost slechts €5,-. Let op: alle toeschouwers kunnen meespelen, maar het aantal plaatsen in zowel de workshop als het Open Impro Podium is beperkt.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Aanvang: 2 maart 2014, 13.00 uur

update: het maximum aantal deelnemers voor deze  workshop is  bereikt; inschrijven op de wachtlijst is nog wel mogelijk. Mocht er een plaats vrijkomen dan wordt U zo spoedig mogelijk hierover geïnformeerd.

Commentaren

commentaren

2 Commentaren to “Workshop: ‘Storytelling in 12 stappen’”

  1. admin schreef:

    Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Nieuwe inschrijvingen voor deze workshop komen automatisch op de wachtlijst tercht.

  2. admin schreef:

    Naar aanleiding van een vraag die we krijgen op de workshop doorgaat: de workshop gaat uiteraard door. Iedereen die zich via het webformulier correct heeft aangemeld heeft als het goed is per email een bevestiging gekregen. Indien je je wel hebt inschreven maar geen bevestiging hebt gekregen is er iets misgegaan; stuur in dat geval een email naar info@springintheater.nl met je contactgegevens en het moment dat je ingeschreven hebt. Dan kijken we wat er fout gegaan is en of/hoe we het op kunnen lossen.

Laat een antwoord achter