fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Spelen op de zelfkant’
Categorieën: Workshop

De begonia’s staan er mooi bij dit jaar. Ja die wel.

Spelen op de zelfkant

Workshop improviseren met subtekst in de stijl van Alex van Warmerdam op het kruispunt van werkelijkheid en een sprookje.

In deze workshop ontdek je wat de typische stijlkenmerken zijn van Alex Van Warmerdam en hoe je die toepast in improvisatietheater. Er is immers geen verhaal of een uitgeschreven dialoog vol spitsvondigheden.

Van Warmerdam situeert zijn vreemde families in een tijd die doet denken aan de jaren ’50 en ’60. Er speelt bij dit gezin meer onder dan boven tafel. Er is altijd een vreemdeling die de bestaande orde laat kantelen. De sfeer is grimmig, de humor met een zwart randje.

Typische kenmerken van Van Warmerdam zijn o.a.: in de derde persoon spreken, vervreemdende situaties en personages die niet veranderen, dialogen met misverstanden en woordspelingen, pijnlijke stiltes en ander ongemak.

In de workshop leer je de essentie van de stijl en hoe je je deze kenmerken eigen maakt en toepast in geïmproviseerde scenes. Je leert hoe je tekst, sub tekst en onderdrukte emoties toepast in improvisatie.

’s Avonds ga je het podium op en speel je samen een aantal scenes die zich afspelen in een typische Van Warmerdam familie. Aansluitend speelt Rauwe Vitrage haar voorstelling ‘HETZELFDE ALTIJD.

Docent Wilma van Tuyl treedt al jaren op met Rauwe Vitrage in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam en de zet als (team)coach de kracht van theater in binnen ‘het normale leven’.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Datum: zondag 7 juni 2015
Workshoptijd: 13.00 – 17.30 uur
Diner: 18.00 – 19.00 uur
Presentatie en Open Podium: 20.00 – 22.00 uur (zelfde avond)
Deelnamekosten: €65,- (inclusief koffie/thee en diner, inclusief voorstelling, inclusief BTW).
Aanmelding: https://old.springintheater.nl/inschrijven
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “Workshop: ‘Spelen op de zelfkant’”

  1. […] begin van de avond is spelen de deelnemers aan ‘Spelen op de Zelfkant’ voor met de bijzondere stijl van Alex van Warmerdam waarin subtekst en onderdrukte emoties […]