fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Net als in de film: muziek als extra speler’
Categorieën: Workshop

La musique exprime ce qui ne peut être dit et ce sur quoi il est impossible de rester silencieux.
Victor Hugo

Springintheater workshop: Net als in de film: muziek als extra spelerIn de filmwereld weten ze het al lang: muziek kan in een scène een extra speler zijn. Mooie & belangrijke momenten worden daarom voorafgegaan, onderstreept, en/of weer in herinnering geroepen, via de kracht van muziek. Ook bij improvisatietheater kunnen we volop van (bestaande) muziek gebruik maken. Voor het oproepen van emoties bij spelers én publiek. Voor het genereren van spelimpulsen en -ideeën. En voor verrassende wendingen. Dus zet ín die extra speler, en het wordt net als in de film… 

Muziek wordt bij improvisatietheater meestal ingevuld in de vorm van impro zang. Alleen… niet iedereen is een goede (impro) zanger, of houdt ervan om te zingen. Maar (bijna) iedereen houdt wél van muziek: je hoort de soundtrack van een film, en je ziet de scène waar de muziek bij hoort meteen weer voor je. Roept het ook allerlei emoties bij je op, of geeft je kippenvel, zélfs wanneer je de film niet eens gezien hebt! Want muziek dóet iets met je. En heeft daarvoor – zeker in het geval van filmmuziek – meestal geen woorden nodig.

Bestaande muziek kan als extra dimensie op heel veel manieren bij improvisatie ingezet worden.
Je kunt deze eenvoudig aan een training of voorstelling kan toevoegen, bijvoorbeeld bij filmische intro’s, overgangen en eindes. Vooral handig als je eens niet de beschikking over een live muzikant hebt!

In deze workshop ga je onder leiding van Björn Hermans volop met voorbespeelde muziek aan de slag. Hiervoor maken we gebruik van een uitgebreid muziekspectrum: musical, metal, meeslepend piano solo’s, muzak, pompende techno, broeierige jazz, overdonderende trailer muziek en old skool Hollywood orkestmuziek.

cancelledDeelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium in de avond. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak actuele aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Aanvang workshop: 1 mei 2016, 13.00 uur
Aanvang voorstelling: 1 mei 2016, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree €5,- bij binnenkomst)
NB: Helaas is deze workshop geannuleerd

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter