fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Muzikale impro: Encore!’
Categorieën: Workshop

Muzikale improvisatie kan ontzettend leuk zijn! De basis van het integreren van muziek in improvisatie is door het gewoon te doen en lekker te durven falen. Niet te goed willen rijmen, niet te goed willen zingen. Het lukt de meeste improspelers na verloop van tijd om niet meer bang te zijn voor muzikale theatersportgames en om muzikale vormen te integreren in hun voorstellingen.

workshop: muzikale impro 'Encore!' In deze workshop gaan we net één stapje verder. We verliezen de basisprincipes van improvisatie niet uit het oog en gaan tegelijkertijd ook daadwerkelijk werken aan muzikaliteit. Stiekem is het toch best leuk als je je publiek niet alleen kunt overtuigen met positieve energie, maar ook met goede muzikale kwaliteit? Daar gaan we voor! Aan de hand van simpele werkvormen gaan we aan de slag met melodielijnen, ritme, meerstemmigheid en ook een beetje stemtechniek. Uiteindelijk trainen we een klein aantal spelvormen waarin je deze technieken meteen kunt toepassen. Oefening baart kunst, ook bij muzikale impro! Deze workshop wordt verzorgd door Jeroen Tessers die als improspeler en -trainer zich behalve zijn muzikaliteit onderscheidt door zijn energieke positieve uitstraling en werkwijze.

Deelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Aanvang workshop: 5 oktober 2014, 13.00 uur
Aanvang voorstelling:5 oktober, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree €5,- bij binnenkomst)

Commentaren

commentaren

3 Commentaren to “Workshop: ‘Muzikale impro: Encore!’”

  1. […] improvisatiespelers die we komende maanden organiseren: komende maanden zijn de thema’s zangimpro, BlackBox LARP en multiculturele […]

  2. […] op uw evenement als in het theater tot zijn recht komt. Jeroen Tessers verzorgt op 5 oktober de workshop ‘Muzikale Impro: Encore!’ voor […]

    • admin schreef:

      Van het Uitfeest is een aantal foto’s gemaakt!

Laat een antwoord achter