fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Longform Improweerwolven’
Categorieën: Workshop

Het is rustig en vredig in Wakkerdam. Eens in de zoveel jaar breekt er een Weerwolven plaag uit. Nacht op nacht sterft er een onschuldige burger tijdens zijn nachtrust.  Kan deze vloek opgelost worden, of zullen de Weerwolven zegevieren?

Workshop longform Improweerwolven

Dit verhaal voert het publiek mee naar het kleine afgelegen plaatsje Wakkerdam. Soms ligt het midden in het woud, soms midden op zee, maar altijd is het er rustig en vredig. Door de ogen van de inwoners krijgen we geleidelijk een beeld van de dagelijkse gang van zaken van dit rustieke dorpje.

Eens in de zoveel jaar breekt er echter een Weerwolvenplaag uit in Wakkerdam. Dat is vanavond ook het geval. Enkele spelers krijgen in het geniep te horen dat ze ’s nachts niet vredig slapen maar als weerwolf door het dorp sluipen, op zoek naar een slachtoffer. Elke nacht opnieuw sterft er daardoor een onschuldige burger tijdens zijn nachtrust.

Gelukkig is er een uitweg uit deze verschrikkelijke vloek. Elke middag komt de burgerraad bij elkaar. Het publiek, dat deze wijze raad vormt, zal onder leiding van een spelleider in samenspraak een verdachte aanwijzen en terechtstellen. Bij de dood van dit personage valt er een Weerwolf, of sterft er een onschuldige burger.
Langzaam zal de vloek opgelost worden. Of… zullen de Weerwolven zegevieren?

Dit longform improvisatietheater format is gebaseerd op het populaire spel Weerwolven van Wakkerdam (in Nederland uitgebracht door 999GAMES). Bij Improweerwolven bepaalt het publiek welke personages overleven en dus ook welke verhaallijnen worden uitgespeeld. Een voorstelling duurt doorgaans 90 minuten inclusief speluitleg en afronding, maar kan ook gepeeld worden in 45 minuten.

Geschiedenis

Improweerwolven werd in 2010 ontwikkeld door Sytse Wilman en Jacqueline Fleskens in samen werking met improvisatietheater Placebo Amsterdam. Sindsdien is het op meerdere plaatsen al meerdere keren ten tonele gebracht. Onder andere in Amsterdam, Delft, Amersfoort en Leuven (België). Ook speelde Placebo een aantal voorstellingen in de buitenlucht onder de naam ‘Weerwolven in het Wild’.

Workshop improweerwolven

Tijdens de workshop zal docent Ben van Bokhoven vooral op het technische gedeelte van de longform ingaan. Het stemsysteem van de Weerwolven, het ritme van de voorstelling, opzetten van een platform en neerzetten van sfeer en locatie van Wakkerdam zijn naast long form vaardigheden erg belangrijk.
De workshop is vooral geschikt voor (impro)acteurs met enige ervaring op gebied van longform, maar ook minder ervaren acteur kunnen aan de slag. ’s Avonds spelen de workshopdeelnemers een Weerwolvenverhaal uit voor publiek (ca. 1 uur), waarna nog de mogelijkheid is tot het spelen van vrije scènes op het Open Impro Podium.

Deelname:
Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €60,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er zijn maximaal 12 workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Aanvang workshop: 4 mei 2014, 13.00 uur

Aanvang voorstelling: 4 mei 2014, 20.30  uur (let op: afwijkende aanvangstijd van andere Springintheater-sessies; reserveren is kostenloos)

Commentaren

commentaren

4 Commentaren to “Workshop: ‘Longform Improweerwolven’”

  1. […] toen ik pas geleden zag dat je je in kon schrijven voor een workshop Improweerwolven (bij Springintheater), hoefde ik niet heel erg lang na te denken…! Impro weerwolven is […]

  2. […] toen ik pas geleden zag dat je je in kon schrijven voor een workshop Improweerwolven (bij Springintheater), hoefde ik niet heel erg lang na te denken…! […]

  3. […] Zondag 4 mei geeft ervaren Improweerwolven-speler Ben van Bokhoven een workshop in het Mirliton Theater te Utrecht. Alles wat je daarover wilt weten staat achter de klik. […]

Laat een antwoord achter