fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Fijn, klein spel!’
Categorieën: Workshop

The Art of acting is not to act. Once you show them more, what you show them, in fact is bad acting.

— Anthony Hopkins

workshop klein spel en camera-acteren

Hoe vaak horen we wel niet dat we — vooral bij improvisatiespel — in de theaters op het podium alles ‘groot’ moeten spelen voor het publiek? En hoe vaak blijft daarbij vervolgens het kleine, subtiele spel achter?

Juist het onder de knie krijgen van klein en subtiel spel kan van grote waarde zijn. Voor het publiek doordat een scène meer diepgang gegeven wordt, maar ook voor spelers onderling doordat je vaak door subtiele gebaren aanvoelt waar een medespeler naar toe wil.

In deze workshop krijg je een paar ‘subtiele’ kneepjes aangereikt die je doorgaans niet zult leren bij improvisatietrainingen maar niettemin erg waardevol kunnen zijn op het podium, vooral bij improvisatievormen waar karakteropbouw en geloofwaardigheid een grotere rol spelen.

Ook bij toegepaste improvisatie is klein spel een essentiële kwaliteit. Het is voor de trainingsacteur belangrijk klein en subtiel spel te gebruiken om een geloofwaardig persoon neer te zetten. Juist omdat er maar een kleine afstand is tussen jou als acteur en de deelnemer zal iedere vorm van groot acteren je personage ongeloofwaardig maken. En als er iets is wat belangrijk is bij trainingsacteurs is het wel geloofwaardigheid.

Bovendien is het ook erg handig als je het werk voor de camera ambieert. Het probleem van veel spelers met podiumervaring is juist dat ze ‘te groot’ spelen en dat is nu net niet de bedoeling bij het werken voor de camera. Subtiel spel is zeker ook hier erg belangrijk.

Deze workshop wordt gegeven door Henry Scheer die behalve jarenlange ervaring als theater-, film- en trainingsacteur ook regisseur en castingdirector is.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Datum: zondag 3 mei 2015
Workshoptijd: 13.00 – 17.30 uur
Diner: 18.00 – 19.00 uur
Presentatie en Open Podium: 20.00 – 22.00 uur (zelfde avond)
Deelnamekosten: €65,- (inclusief koffie/thee en diner, inclusief voorstelling, inclusief BTW).
Aanmelding: https://old.springintheater.nl/inschrijven
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!

Commentaren

commentaren

Comments are closed.