fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Creëer je eigen longform’
Categorieën: Workshop

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan

Pippi Langkous

Workshop: creëer een impro longformNa de gestage opkomst van shortform impro in Nederland sinds eind jaren ’80 is ook de longform aan een onstuitbare opmars begonnen getuige het groeiend aantal formats en groepen.  Verhaal en personages bieden meer ruimte voor ontwikkeling en de ‘reset’-knop is bij deze vorm lastiger te vinden. Wellicht juist daarom spreekt deze vorm juist improspelers aan die naast sprintjes ook wel een rustig opgebouwde marathon willen lopen. En hoe mooi zou het zijn om je eigen format te bedenken en uitvoeren?

Het creëren van een nieuwe longform is voor individuen en groepen een prachtig instrument voor groepsvorming en creativiteit. In deze workshop gaan we op zoek naar de sterke punten van jou als speler en als samengestelde groep. Door het verkennen van verschillende associatieve en narratieve werkvormen zullen we uiteindelijk een nieuwe, originele longform creëren die de groep als gegoten past. Het format zal ’s avonds direct voor publiek uitgevoerd worden!

Docent Laura Doorneweerd heeft ongeveer 30 scenario’s voor het podium geschreven en diverse nieuwe longform formats voor groepen en duo’s gecreëerd, met inbegrip van You Have A Match, The Score en Close Quarters.

Deelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium later op dezelfde avond. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak actuele aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Aanvang workshop: 4 september 2016, 13.00 uur
Aanvang voorstelling: 4 september 2016, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree vanwege Utrechts Uitfeest gratis!)

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “Workshop: ‘Creëer je eigen longform’”

  1. […] van de avond gepland staat. Deze zondagmiddag (opgave nog mogelijke) is tijdens de workshop ‘Creëer je eigen longform’  o.l.v. Laura Doorneweerd een uniek format voor improvisatietheater ontwikkeld door ervaren […]

Laat een antwoord achter