fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘BlackBox LARP: When our Destinies Meet’
Categorieën: Workshop

Denn die einen sind im Dunkeln
Und die anderen sind im Licht.
Und man sieht nur die im Lichte
Die im Dunkeln sieht man nicht.

    ― Bertolt Brecht, ‘Die Dreigroschenoper’

Nordic LARP - 'When Our Destinies Meet' Een feest. Een voorbestemde ontmoeting. Een web van verhalen. When our Destinies Meet is een format voor interactief theater gebaseerd op het werk van Bertolt Brecht. Denk aan films zoals Dogville en Manderlay van Lars von Trier waarbij alles draait om sociale vraagstukken en moraal. Het format is ontwikkeld door Morgan Jarl en Petter Karlsson (Zweden) en is onderdeel van de ‘Nordic LARP’ traditie.

LARP staat voor Live-Action Role-Play. LARP roept een beeld op van spelers in fantasy kostuum en latex zwaarden in een bos. In Scandinavië is ook een andere vorm van LARP ontstaan waarbij game principes en improvisatie worden samengebracht om tot een nieuwe vorm van performance te komen. Een performance waarbij iedereen een rol speelt, er is geen publiek. Er is wel een spelleider, een regisseur die gaandeweg samen met de spelers het web van verhalen maakt. Dit type LARP design kenmerkt zich door een focus op rollenspel, samenwerking en experiment.

Tijdens deze workshop (’s middags), geleid door Bastiaan Smit en Jantine van den Bosch, leer je over deze vorm van interactief theater door te spelen. Samen maak je het scenario dat je daarna uit gaat spelen. Tijdens een debrief wordt gereflecteerd op de ervaring, het ontwerp en de verschillende manieren om als spelleider vorm te geven aan het scenario.

Na afloop van de workshop wordt gezamenlijk een hapje gegeten waarna ’s avonds het in de middag ontwikkelde scenario (nogmaals) gespeeld wordt maar dan in aanwezigheid van publiek (als opening van het Open Impro Podium) in hetzelfde theater.

Op regelmatige basis organiseert Subcultures  onder de noemer ‘Lost & Found’ in Utrecht  ‘Nordic LARP’ sessies waarbij verschillende scenario’s gespeeld worden in theaterzalen, maar ook op bijzondere locaties in de stad.

Deelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium in de avond. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak actuele aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Aanvang workshop: 3 april 2016, 13.00 uur
Aanvang voorstelling: 3 april 2016, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree €5,- bij binnenkomst)

Commentaren

commentaren

5 Commentaren to “Workshop: ‘BlackBox LARP: When our Destinies Meet’”

 1. Ron Bouwman schreef:

  Geachte,

  Hebben jullie interesse in mijn workshops.
  010-2847975.

  Mvg Ron

 2. Ron Bouwman schreef:

  Geachte ik had een vraag aan jullie.

 3. […] voor een klein publiek toegankelijk zijn. Wellicht ten overvloede: alleen deelnemers aan de middagworkshop kunnen deelnemen, toeschouwers kunnen alleen vanaf de zijlijn […]

 4. […] de auteur. Het door Morgan Jarl ontwikkelde format “When Our Destinies Meet” is als introductieworkshop zelf mee te […]

 5. […] Deze blogtekst werd met toestemming van de auteur vertaald en herplaatst. Bron: http://laivfabrikken.no/hva_er_laiv.html (Eirik Fatland, Larp Factory Oslo) en http://mad-about-the-boy-larp.blogspot.no/p/what-is-larp.html (Engelse vertaling: Trine Lindah).Wie zelf een Nordic LARP wil ervaren kan deelnemen aan de ‘Workshop: When Our Destinies Meet’ op zondag 2 november. […]

Laat een antwoord achter