fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop ‘Belbinrollen in improtheater’
Categorieën: Workshop

 The benefit of utilising and understanding Team Roles is that not only do we learn more about ourselves, but also a lot about our work colleagues and how to get the best out of them.

─ Meredith Belbin

Belbinrollen in improvisatietheater

Eén van de grootste uitdagingen bij realistische improvisatiescènes is het neerzetten van een geloofwaardig karakter. Bij shortform uit dat zich in het snel neerzetten van een consistent karakter, bij longform vooral in het consistent houden daar van.

De Belbin Teamrollen en de persoonlijkheidsfactoren die onder een Teamrol liggen, vormen een uitstekend vertrekpunt voor karakteropbouw in spel.

In deze workshop gaan we aan de slag met de Belbin Teamrollen en de persoonlijkdsheidsfactoren die bij elke Teamrol hoort. Hoe geef je aan de hand van de Teamrol-eigenschappen gestalte aan een personage. Ook gaan we in improvisaties kijken hoe de verschillende rollen op elkaar reageren.

Docent Dieuwke Helder zet als gecertificeerd Belbin actrice regelmatig het Teamrolmodel o.a. in bij trainingsrollenspel en oefensimulaties.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Datum: zondag 7 februari 2016
Workshoptijd: 13.00 – 17.30 uur
Diner: 18.00 – 19.00 uur
Presentatie en Open Podium: 20.00 – 22.00 uur (zelfde avond)
Deelnamekosten: €65,- (inclusief koffie/thee en diner, inclusief voorstelling, inclusief BTW).
Aanmelding: https://old.springintheater.nl/inschrijven
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “Workshop ‘Belbinrollen in improtheater’”

  1. […] eerste blokje van de avond is gereserveerd voor de deelnemers aan de workshop ‘Belbinrollen in Improtheater’ die in de voorafgaande middag heeft plaatsgevonden. De deelnemers zullen onder begeleiding van  […]

Laat een antwoord achter