fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Spelen voor/met/als kinderen!’
Categorieën: Workshop

Echt iets leren over je eigen impro-stijl? Speel eens voor kinderen. Zij zijn je eerlijkste publiek en daar steek je heel veel van op. Je trucjes, je ticjes, maar ook wat jou nou zo leuk maakt om naar te kijken. 

Hatseflats

©2012 vuurfotografie.nl

In deze workshop leer je heldere verhalen maken en inspelen op het publiek. Twee vaardigheden die je gebruikt bij het spelen van kinderen en bovendien je improvisatiespel voor een volwassen publiek echt beter maken.

Hoe bouw je een simpel, duidelijk platform? Waar wil het publiek waar het heen gaat? Hoe brei je er een goed einde aan? Welke reacties hoor je? Welke reacties vraag je? En hoe verwerk je ze in het spel?

Trainer Laura Doorneweerd zal je aanmoedigen weer echt te spelen: met je tong uit je mond en lekker alles vergeten. Aan het eind van de workshop wacht de ultieme verrassing: echte kinderen die naar de scenes komen kijken. Als je hen blij hebt gemaakt, wordt het Open Impro Podium die avond helemaal een succes.

Hoewel het niet verplicht is zou natuurlijk zonde zijn om de kans voorbij zou laten gaan om het geleerde direct in de praktijk uit te proberen voor het de kans krijgt te vervliegen in de drukte van het alledaagse leven. Om de inwendige mens te versterken en je mede-improspelers nóg beter te leren kennen voordat je samen op het podium stapt is tussen workshop en Open Podium een gezamenlijk diner inbegrepen (naar keuze vlees, vis of vegetarisch). Het programma (o.v.b.)  is als volgt:

13.00 – 16.30 – workshop
16.30 – 17.15 – presentatie voor ‘live’ publiek met kinderen 5-8 jaar (onder begeleiding docent)
17.30 – 18.00 – korte inhoudelijke nabespreking
18.00 – 19.00 – diner
19.00 – 19.50 – Koffie en voorbereiding presentatie
19.30 – 20.00 – zaal open voor publiek
20.00 – 23.00 – open impro podium (eerste 30 à 45 minuten gereserveerd voor workshopdeelnemers)

Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €60,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er zijn ca. 14 workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend).

Wil je liever de kat uit de boom kijken en pas ‘s avonds bepalen of je inspringt dan kan dat natuurlijk ook, de toegang tot het Open Impro Podium ’s avonds kost slechts €5,-. Let op: alle toeschouwers kunnen meespelen, maar het aantal plaatsen in zowel de workshop als het Open Impro Podium is beperkt.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Aanvang: 5 januari 2014, 13.00 uur

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter