fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Karakteropbouw en -verdieping vanuit eigenheid’
Categorieën: Workshop

Speel wie je bent, je hebt al karakter genoeg!

karakteropbouwBen jij een echte boer, nerd of directeur? Of de eeuwige moeder, madonna of muurbloempje? Ieder mens heeft twee kanten. Welke kant van jezelf laat je niet snel zien maar ziet het publiek wel? Stel je doet auditie bij een castingbureau: wat zien ze meteen in je?

Voor semiprofessionele improvisatiespelers is een typetje of karakter spelen soms lastig. We zijn geen ervaren acteurs met 4 jaar opleiding en alle avonden op de planken.  Hoe zet je dan toch een overtuigend en rolvast karakter neer? Door je sterke kant nog sterker te maken en te benutten als krachtig spelmateriaal. Door te vergroten wie en wat je al bent en gebruik te maken van je eigen fantasiewereld, ideeën, gedachten en fysiek. Zodat je karakter volop speelruimte krijgt!

Zondag 3 november helpt Wilma van Tuyl  je als ervaren speler echt de verdieping op te zoeken. In deze workshop ga je aan de hand van spelopdrachten op zoek naar het karakter in jezelf.  Hoe ziet dit eruit en hoe zet je het sterk neer? Voorbij het typetje dat geloofwaardig spel in de weg kan zitten? Hoe overtuig je op het toneel? Welke kant van jezelf laat je zien?

Aan het eind van de workshop (na het gezamenlijke diner) eindigen we de met een open typecasting voor het publiek tijdens het Open Impro Podium. Het publiek mag kiezen wie je bent en wat je speelt.

Het programma  (onder voorbehoud) is als volgt:

13.00 – 15.00 – workshop
15.00 – 15.30 – koffiepauze
15.30 – 17.30 – workshop
17.30 – 19.00 – diner
19.00 – 19.30 – warming-up
19.30 – 20.00 – binnenkomst publiek
20.00 – 23.00 – open podium

Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost slechts €60,- (incl. BTW)  en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er zijn ca. 14 workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend).

Wil je liever de kat uit de boom kijken en pas ‘s avonds bepalen of je inspringt dan kan dat natuurlijk ook, de toegang tot het Open Impro Podium ’s avonds kost slechts €5,-. Let op: alle toeschouwers kunnen meespelen, maar het aantal plaatsen in zowel de workshop als het Open Impro Podium is beperkt.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Aanvang: 3 november 2013, 13.00 uur

Commentaren

commentaren

2 Commentaren to “Workshop: ‘Karakteropbouw en -verdieping vanuit eigenheid’”

 1. Marcel schreef:

  Hoi!
  je stuurde reclame naar onze theatersportvereniging… Dank daarvoor! Het is wel handig om te weten in welke stad dit alles plaats vindt. Dat kan ik op deze site niet terugvinden.

  • admin schreef:

   Beste Marcel,
   Zowel de workshops als het Open Podium vinden plaats in het Utrechtse Mirliton theater (zie routebeschrijving). Er zouden in de nieuwsberichten, website en facebook op meerdere plaatsen wel duidelijke verwijzingen naar de locatie moeten staan, maar maar ik zal alles voor de zekerheid nog even nalopen. Vast bedankt voor de tip. Overigens wordt bewust niet benadrukt dat het in Utrecht plaats vindt omdat impro-spelers uit het hele land tot de doelgroep gerekend worden. Daarom is gekozen voor een centraal liggend theater dat zowel met de trein als met eigen vervoer goed bereikbaar is (als is de trein wel aan te raden). Na inschrijving via het online formulier ontvang je overigens ook automatisch een bevestiging met wat aanvullende informatie.

Laat een antwoord achter