fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Solo-impro: spelen met jezelf’
Categorieën: Workshop

Solo-impro - Levensboek - André BesselingImprovisatietheater is een teamsport. Samen een scene maken vraagt het uiterste van de samenwerking met elkaar. Je mag elkaar niet blokkeren en je haalt je ideeën en inspiratie uit elkaar.

Maar wat gebeurt er als je dat niet hebt?

Solo-improvisatie is de ultieme vorm van teamwork. Spelen met jezelf als bron van inspiratie. Hoe is het om alle ideeën van jezelf te accepteren? Waar haal je het vandaan, wanneer je niet iemand anders hebt om je te voeden?

Solo-impro lijkt moeilijk maar gaat in de basis over de vaardigheid om de verhalen in jezelf de ruimte te geven. Iedere speler barst van de verhalen. Bij solo-improvisatie haal je die naar boven en speelt en vertelt ze.

In deze workshop leer je verhalen vertellen, diverse personages te verbeelden en daar tussen te kunnen switchen. Je leert ook hoe je een lange lijn zelf in een scène kunt aanbrengen en hoe je werkt met dynamiek verschillen. Solo-impro leert je vooral te genieten van je eigen fantasie. ‘Heb ik dat bedacht?

Deze workshop wordt verzorgd door André Besseling, één van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland. ’s Avonds speelt André zijn laatste soloimpro voorstelling ‘Levensboek‘ waarin hij persoonlijk theater met humor verbindt.

Deelname:
Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt.

Aanvang workshop: 14 september 2014, 13.00 uur

Aanvang voorstelling14 september 2014, 20.00  uur (reserveren is kosteloos, entree €5,- bij binnenkomst)

Commentaren

commentaren

5 Commentaren to “Workshop: ‘Solo-impro: spelen met jezelf’”

  1. Josje schreef:

    Hi,
    Wordt deze workshop nog gegeven?

  2. Johnc552 schreef:

    I’m glad that it turned out so effectively and I hope it will continue in the future because it is so worthwhile and meaningful to the community. afebdgeedeke

  3. […] voorafgegaan door een aantal korte solo’s van de deelnemers van de middagworkshop ‘Soloimpro: Spelen met jezelf’ en de avond wordt afgesloten met een Open Impro Podium waarbij het publiek desgewenst ook zelf kan […]

  4. […] zal André een fragment van ca. 20 minuten spelen. Op 14 november verzorgt hij ‘s middags een masterclass solo-impro en speelt hij ‘s avonds tijdens het Open Impro Podium de volledige […]

Laat een antwoord achter