fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop: ‘Fysiek spel in improvisatie theater’
Categorieën: Workshop

7 levels of tension - Jacques LecoqZondag 6 oktober is de eerste ‘SpringinTheater’ sessie na de pilot die eerder in het jaar is georganiseerd om het concept te testen. De  deelnemers aan deze workshop en/of Open Impro Podium op deze eerste zondag van oktober maken de eerste huppelsprongen mee van het nieuwe improvisatieplatform mee na een zwoele zomerstop. En de eerste stap is een daalder waard!

Omdat de basis van theater met het lichaam gelegd wordt gaat het SpringinTheater daarom van start met een workshop ‘Fysiek spel in improvisatietheater’. Deze kick-off wordt gedaan door  Jus Roelofs, die samen met de andere Jonge Woudlopers een glansrijke zege behaalde  bij het laatste Nederlandse Theatersport Kampioenschap. De enige vrouwelijke Woudloopster onderscheid zich vooral door haar sterke fysieke spel.  Tijdens deze workshop kunnen ervaren improspelers aan den lijve ondervinden wat haar geheimen zijn.

Het lijf is het instrument van de improvisatiespeler. In deze workshop beginnen we het spel bij het lijf. Op welke manieren kun je bewegen? Wat zijn bewegingskwaliteiten? Welke invloed heeft spanning in je lijf op je spel? We werken onder andere met de energieën van Jacques Lecoq. Dit zal je uitdagen om andere types en emoties te spelen dan je eerder deed.

Een grote valkuil bij het improviseren zijn de zogenaamde ‘talking heads‘: veel praten en beschrijven wat je doet in plaats van het te spelen. Als jij ook wel eens in deze valkuil gestapt bent, dan is deze workshop er eentje voor jou!

Hoewel het niet verplicht is zou natuurlijk zonde zijn om de kans voorbij zou laten gaan om het geleerde direct in de praktijk uit te proberen voor het de kans krijgt te vervliegen in de drukte van het alledaagse leven. Om de inwendige mens te versterken en je mede-improspelers nóg beter te leren kennen voordat je samen op het podium stapt is tussen workshop en Open Podium een gezamenlijk diner inbegrepen (naar keuze vlees, vis of vegetarisch). Het programma  (onder voorbehoud) is als volgt:

13.00 – 15.00 – workshop
15.00 – 15.30 – koffiepauze
15.30 – 17.30 – workshop
17.30 – 19.00 – diner
19.00 – 19.30 – warming-up
19.30 – 20.00 – binnenkomst publiek
20.00 – 23.00 – open podium

Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost slechts €60,- (incl. BTW)  en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er zijn ca. 14 workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend).

Wil je liever de kat uit de boom kijken en pas ’s avonds bepalen of je inspringt dan kan dat natuurlijk ook, de toegang tot het Open Impro Podium ’s avonds kost slechts €5,-. Let op: alle toeschouwers kunnen meespelen, maar het aantal plaatsen in zowel de workshop als het Open Impro Podium is beperkt.

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Tijd: 6 oktober 2013, 13.00 uur

Commentaren

commentaren

4 Commentaren to “Workshop: ‘Fysiek spel in improvisatie theater’”

 1. […] bij de Jonge Woudlopers die afgelopen jaar het Nederlands Theatersport Toernooi wonnen) een workshop ‘Fysiek spel in improvisatietheater’ […]

 2. […] voor meer informatie op de afzonderlijke pagina’s: 6 oktober ‘Fysiek spel in improvisatietheater’ door Jus Roelofs, 3 november ‘Karakteropbouw en -verdieping vanuit eigenheid’ door […]

 3. Marjo schreef:

  Hallo,
  Willen jullie mij op de hoogte houden van dit soort activiteiten?
  Het lijkt me erg leuk om een keer mee te down.
  Dank je!
  Groetjes, Marjo.

Laat een antwoord achter