fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Flirt your Fear
Categorieën: Workshop

The cave you fear to enter holds the treasure you seek.

─ Joseph Campbell

flirt your fearMensen die geen impro spelen vinden het vaak absurd, het toneel opgaan zonder echte voorbereiding. Als improspeler voelt het bevrijdend om je daar niet druk over te maken en samen met je team lol te gaan maken.
Toch zijn veel spelers, ook wanneer ze al een tijd spelen, onderliggend toch nog wel wat bang voor het publiek of voor het onbekende. Dit is te merken aan een hyperhappy actieve houding, vervallen in dezelfde typetjes, haasten in plaats van iets te laten ontstaan en trucjes om het publiek te laten lachen. Je krijgt een positieve waardering zonder echt met het publiek contact te hoeven maken en echt in het ‘niet weten’ te stappen als speler.

In deze workshop gaan we ontdekken wat onze relatie met het publiek is, hoe we het vinden dat er naar ons gekeken wordt. Eenmaal ontdekt, gaan we daar mee experimenteren en risico’s nemen.  Onderliggende angst werkt activerend: je wordt er lekker alert van. Het houd je ook ergens vandaan, namelijk van een deel van je creativiteit, verdieping en bevrijding. In deze workshop proberen we ook dat enorme potentieel aan te boren en te benutten.

Omdat met individuele uitdagingen gewerkt wordt is deze workshop zowel geschikt voor mensen die lang als kort impro spelen. Het onderwerp is persoonlijk, maar we gaan niet zitten roeren in angst en zwaarte. We gaan juist spelen, dapper zijn en plezier hebben.

Deze workshop wordt begeleid door Annet de Boer.

Deelname: Deelname aan workshop inclusief koffie, thee en een volledig diner kost €65,- (incl. BTW) en geeft automatisch toegang tot het Open Impro Podium later op dezelfde avond. Opgeven kun je via het online inschrijfformulier (let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend). Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de workshop ontvang je rond de uitvoeringsdatum een BTW-factuur.
Facebook: op het gelijknamige Facebook-event wordt vaak actuele aanvullende informatie verstrekt, handig dus om daar vrijblijvend aan te vinken dat je deelneemt!
Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)
Aanvang workshop: 16 oktober 2016, 13.00 uur
Zondag 16 oktober geen Open Podium!

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter