fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Workshop

werk in uitvoeringVeel (improvisatie)theatergroepen hebben een vaste  docent, of huren voor enkele lessen een docent in om een specifiek onderwerp uit te diepen. Reguliere lessen zijn in veel gevallen echter te kort om een onderwerp goed te behandelen, terwijl een meerdaagse cursus een groot beslag op beschikbare tijd legt. Naarmate onderwerpen meer specifiek worden is het lastig daar binnen één theatergroep voldoende animo voor te vinden.

Het SpringinTheater biedt een cyclus van maandelijkse workshops van één dagdeel aan waarin een zeer specifiek onderwerp uitgewerkt toegespitst op de interesse en het ervaringsniveau van spelers die toe zijn aan een volgende stap in hun ontwikkeling.

Een leidende gedachte binnen het SpringinTheater is de praktijkgerichte benadering. De thema’s van de workshops hebben gemeen dat ze praktisch en direct toepasbaar zijn op een improvisatiepodium. Ook bij theatercursussen geldt dat de leerervaringen vluchtig zijn: binnen een week zijn de geleerde lessen vaak al vervaagd, en tegen de tijd dat een voorstelling gespeeld wordt is er van de praktische ervaring weinig over. Doodzonde natuurlijk. Om die reden wordt bij iedere workshop de gelegenheid gegeven het geleerde vrijwel direct op de bühne van het Open Podium in de praktijk te brengen, en daar verder mee te experimenteren.

Aan de workshops kan een beperkt aantal mensen deelnemen. Dit aantal kan in samenspraak met de uitvoerend docent aangepast worden maar ligt in de regel op maximaal 14 à 15 deelnemers. Voor de workshops is opgave vereist via het online opgave formulier waar ook de betalingsvoorwaarden vermeld staan.

Plaats: Mirliton Theater, Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht (zie routebeschrijving)

Tijd: Iedere eerste zondag van de maand, 13.00 uur (tenzij bij de workshop expliciet een andere tijd is aangegeven)

Kosten: €65,- p.p. (inclusief  BTW, te betalen per factuur). Indien er een afwijkende prijs gehanteerd wordt staat dit expliciet bij de beschrijving van de workshop vermeld.