fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Springintheater

Avatar SpringinTheaterSinds kort is er eens per maand de ultieme gelegenheid datgene te doen waar theatersporters het best in zijn, namelijk ‘voorbereid onvoorbereid’ het podium op- en het diepe in-springen. In het roemruchte en uit de vergetelheid herrezen Militontheater vindt dan namelijk het Springintheater plaats. In een workshop van een dagdeel wordt één thema uitgediept dat direct bruikbare handvatten biedt bij theaterimprovisatie. En omdat je het beste leert door te doen kun je dezelfde avond nog spelen op het Open Impro Podium in het zelfde theater op dezelfde dag!

De workshop is thematisch van opzet en heeft als belangrijkste doelgroep improvisatiespelers (ongeacht het format) uit heel Nederland. Het Open Impro Podium is los daarvan toegankelijk voor iedere betalende bezoeker. Behalve deelnemers aan de workshop eerder op de dag is het podium beschikbaar voor iedereen die aan een lopende scène iets toe wenst te voegen of zelf een nieuwe geïmproviseerde act wil brengen.

Het Springintheater wordt sinds oktober 2013 maandelijks op iedere eerste zondag van de maand georganiseerd met wisselende docenten en thema’s.