fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Medewerkers gevraagd
Categorieën: medewerker, Oproep

gezochtSinds kort is er het SpringinTheater, een theaterconcept bestaande uit een workshop, een etentje met alle deelnemers aan deze workshopshop en het Open Podium. Doel is improvisatieacteurs met diverse achtergronden op een ongedwongen manier met elkaar kennis te laten maken, en een regelmatig terugkerend podium te bieden waarop zonder poespas ge-theater-jammed kan worden. Het is de opzet om deze activiteiten door en voor improvisatiespelers te organiseren. Dit betekent dat vele handen licht werk maken, en hulp om iedere maand weer een mooie sessie te organiseren van harte welkom is. Voor de organisatie en ondersteuning zoeken we mensen die op vrijwillige basis mee willen helpen het Springintheater tot een blijvend succes te maken.

Mede-organisatoren & denktankers (ca. 2)

Iedere maand een nieuw thema bedenken, gericht een goede docent vinden en engageren, zorgen dat ‘alles er om heen’ geregeld is, kost tijd. Een goede medeorganisator heeft goede voelsprieten in Improv minnend Nederland, is een handig netwerker en voegt graag de daad bij het woord. Samen met andere mede-organisatoren kom je ongeveer eens per 3 maanden samen om te brainstormen over mogelijk thema’s die ervaren improvisatiespelers aan zouden spreken. Daarnaast ben je ongeveer eens per drie maanden zelf eerste aanspreekpunt voor het welslagen van een Springin-sessie (workshop, diner en Open Podium). Het basisformat en facilitaire randvoorwaarden liggen al vast, maar verder kun je uiteraard een geheel eigen tintje aan ‘jouw’ Springin-sessie geven. Dat kan zowel voor als achter de schermen zijn. Tijdens het Open Podium ligt je focus bij workshopdeelnemers, docent en muzikant.

Spreekstalmeester / presentator Open Podium (meerdere)

Het maandelijkse Open Podium heeft een globaal omlijnde structuur waarbij de ruggegraat gevormd wordt door het thema en door de deelnemers van de voorafgaande workshop. In de meeste gevallen zullen de eerste scènes gebaseerd zijn op de workshops, maar het grootste deel van de avond staat volledig open voor iedere vorm van theaterimpro. Als spreekstalmeester breng je sfeer en prikkel je het publiek, en houd je het verloop en de structuur van de avond in de gaten. Je hebt gevoel voor sfeer en timing en beschikt over goede presentatievaardigheden.

Publieksbegeleider (ca. 2)

Het publiek speelt een belangrijke rol tijdens het maandelijkse Open Podium: zonder toeschouwers geen voorstelling. Je helpt mee de publieksopstelling neer te zetten, verkoopt entreekaartjes en eventuele ‘specials’, zoals de knuffel  ‘Toet’ waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de CliniClowns. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Je kunt goed met mensen en met onverwachte omstandigheden omgaan.

PR-medewerker

Zoals ieder nieuw initiatief moet ook het SpringinTheater bekend worden bij het grote publiek. Zowel voor het maandelijks terugkerende Open Podium als voor voorafgaande workshops moet met regelmaat gerichte publiciteit gemaakt worden via verschillende media. Deze media omvatten onder andere workshopomschrijvingen, blogteksten en bio-tjes inclusief beeldmateriaal op de website, diverse social media, drukwerk (flyers), routebeschrijvingen en free publicity (uitgaansagenda’s, persberichten). Als PR-medewerker sta je volledig achter dit initiatief, en kunt dit ook zelf verwoorden, in ieder geval schriftelijk, liefst ook mondeling. Je kent de doelgroep goed, en je hebt eigen ideeën hoe je deze kunt bereiken.

 

Als één van deze rollen je wel aanspreekt kun je een emailtje naar info@springintheater.nl  sturen met je contactgegevens en bij voorkeur met een korte toelichting waarom juist deze rol je aanspreekt. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter