fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Open Impro Podium met Rauw Randje
Categorieën: Open Podium

Deze zondag staat het Open Impro Podium in het teken van de rauwe, bevreemdende stijl van Alex van Warmerdam. de sfeer doet denken aan de jaren ’50 en ’60. Er speelt echter meer onder dan boven tafel speelt. De sfeer is grimmig, de humor met een zwart randje.
Rauwe Vitrage: 'HETZELFDE ALTIJD'

Het begin van de avond is spelen de deelnemers aan ‘Spelen op de Zelfkant’ voor met de bijzondere stijl van Alex van Warmerdam waarin subtekst en onderdrukte emoties centraal staan, met aansluitend een klein blokje Open Podium. De tweede helft van de avond speelt theatergroep Rauwe Vitrage een volledige volledige improvisatie longform in deze stijl HETZELFDE ALTIJD’:

Opgesloten in bedrijf en familie, hebben zij al jaren hetzelfde patroon. Gebruiken liggen vast, gewoontes zijn ingesleten. Zaken worden niet besproken, de stiltes zijn pijnlijk en de seks ongemakkelijk.

Maar hoe sterk is het cement dat deze familie bij elkaar houdt? Wat speelt er achter hun façade? En hoe ver gaan zij om de familie bij elkaar te houden? Want op een dag arriveert er een vreemde.

HETZELFDE ALTIJD is een ter plekke geïmproviseerd familiedrama vol schurend ongemak, buitenissige karakters, absurde verhaallijnen en muzikaal commentaar. Geïnspireerd door en in de geest van het werk van Alex Van Warmerdam ontrolt zich een bizar verhaal. Een happy end wordt niet gegarandeerd.

Rauwe Vitrage speelt maandelijks in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Ze bestaat uit een groep top-improvisatoren die al ruim 10 jaar avondvullende voorstellingen speelt in theaters en op festivals.
Spelers: Frank Smallegange, Elsbeth van Orsouw, Frank Janssen, Karen Lagendijk, Susanne Lens, Thom Bruggeman, Henk van der Steen en Wilma van Tuyl.
Muziek: Hans Kuijkens en Hannah Borst.

Plaats: Mirliton Theater, Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht (zie routebeschrijving)
Tijd: Zondag 7 juni 2015, vanaf 20.00 uur
Facebook: als je op facebook aanvinkt dat je aanwezig zult zijn wordt je automatisch geïnformeerd over de laatste updates
Entree: €5,-
Reserveren is vanwege het beperkt aantal plaatsen aan te raden en bovendien kosteloos.

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “Open Impro Podium met Rauw Randje”

  1. […] Avonds ga je het podium op en speel je samen een aantal scenes die zich afspelen in een typische Van Warmerdam […]