fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Open Podium: Call to action!
Categorieën: Open Podium

call to actionEen improvisatiespeler spaart veel tijd kostbare tijd uit doordat het instuderen van lange teksten achterwege gelaten kan worden. Tijd die besteed kan worden aan het spelen zelf. Geen gedoe rond generale repetities, want iedere scène die een improvisatiespeler neer zet is er immers één. En iedere toeschouwer een regisseur wiens reactie zo goed als een regieaanwijzing is.

Daarom is het zo jammer dat de mogelijkheden om live voor een publiek te improviseren in de praktijk beperkt zijn. Alle kleding of decor die toevallig beschikbaar is voldoet, maar de kosten en tijd die theater, techniek, muziek en publiciteit vergen blijven een drempel.  De meeste groepen  organiseren daarom een beperkt aantal voorstellingen voor eigen spelers, waarbij meestal een beperkt aantal van hen ook echt het podium op kan. Echte theaterbeesten kijken dan ook likkebaardend naar de muzikale jazz-scène waar openbare jamsessies vaak wekelijks een publiekelijk platform bieden.

Flyer Open Podium Springintheater najaar 2013

Gelukkig is er  vanaf 6 oktober het Open Podium van het  SpringinTheater, waar iedereen in het publiek mee kan spelen in scènes, of er zelf één op kan zetten. Behalve het entreekaartje à €5,- zijn er geen verdere kosten aan verbonden, en is vooraankondiging niet nodig. Er is een basisgroep van improvisatiespelers aanwezig om de kickoff van het podium te verzorgen. De middag voorafgaand aan ieder Open Podium is er namelijk een thematische workshop waarin een specifiek onderwerp binnen improvisatietheater uitgewerkt wordt. Dit onderwerp zal dus ongetwijfeld kleuring geven aan tenminste de eerste scènes van de avond. Voor de workshops is inschrijving wel vereist, en nog mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de afzonderlijke pagina’s: 6 oktober ‘Fysiek spel in improvisatietheater’ door Jus Roelofs, 3 november ‘Karakteropbouw en -verdieping vanuit eigenheid’ door Wilma van Tuyl en 1 december ‘Large Group Impro’ door Berry van den Bos. Deze workshopleiders zullen ook bij het begin van het Open Podium aanwezig zijn. De muzikale begeleiding op de avond zelf is in capabele handen van Lucien Greefkes. En last but not least: in de theaterbar worden de Leckerste biertjes geschonken.

Geen reden dus om scènes verder uit te stellen, te stoppen met praten en gewoon te doen!

Plaats: Mirliton Theater (Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht)

Tijd: Iedere eerste zondag van de maand, 20.00 uur (o.a. 6 okt, 3 nov., 1 dec.)

Entree:  €5,-  (contant te betalen aan de kassa).

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter