fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Lekker fysiek-theater
Categorieën: nabeschouwing
DSC00278

Maskertheater (klik op de afbeelding voor meer foto’s op Facebook)

Afgelopen zaterdag stond het SpringinTheater in het teken van  fysiek theater. ’s Middags trainde een groep van acht deelnemers met de beheersing van hun lichaam door met het concept van de 7 energieniveaus van Jacques Lecoq en vervolgens werden maskertheater uitgeprobeerd.  Het materiaal en ervaring uit de workshop leverde  de inspiratie voor het eerste uurtje van het Open Podium. Ook workshop docent Jus Roelofs speelde zelf nog enkele scènes mee.

Nadat de  ‘de kop eraf was’ werden door bezoekers uit het publiek diverse scènes gespeeld. Geheel in lijn met de doelstelling van het SpringinTheater werd in sommige scènes gespeeld met tot dusverre onbekenden, en zonder enige vorm van voorbereiding. Het grootste compliment echter dat het publiek kon geven was echter dat meerdere spelers later op de avond voor het eerst in hun leven op een podium voor publiek improviseerden. Zeker een applaus waard!

Ook dit keer werden weer enkele knuffels ten bate van de CliniClowns verkocht waarmee een bescheiden steentje aan de doelstelling van deze sympathieke organisatie  werd bijgedragen. De eerstvolgende gelegenheid om In te Springen is 3 november. Wilma van Tuyl zal dan ’s middags een workshop ‘karakteropbouw en -verdieping’ verzorgen waarbij de deelnemers handvatten aangereikt zullen krijgen om het eigen spel realistischer en meer authentiek te maken. Inschrijving is is wederom mogelijk via het online formulier op deze website.

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter