fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Judith Bruynzeels

Judith BruynzeelsNaast haar  werkzaamheden als free-lance theatermaker en docent heeftJudith verschillende theater- en muziek projecten opgezet vanuit haar theaterwerkplaats JUDKA theatermakers. Daar is een kenmerkende beeldende stijl uit voortgekomen binnen een fysieke montagetechniek.
Zij is als speler verbonden aan TUIG en werkt regelmatig mee aan projecten van Radio Kootwijk Live, een netwerk van (klassieke) musici die samen met kunstenaars uit diverse disciplines zoeken naar andere concertvormen. Op dit moment is zij performer in het onderzoeksproject ‘The Common People’ van Jan Martens.

Judith werkt vanuit fysieke improvisaties om voorbij het bedachte concept naar de kracht en kern van het materiaal te komen. Het gaat haar daarbij om de wezenlijke ontmoeting. Ze werkt intuïtief. Haar grootste kracht is kijken naar wat er aanwezig is binnen de groep / ruimte om vanuit daar naar de mogelijkheden te zoeken die uit de vraag voortkomen. Niet het uitgedachte werk boeit mij, wel hoe men zich er toe verhoudt. Zij zoekt de verbinding tussen het denken en het doen. Door te werken vanuit fysieke improvisaties kom je dichtbij de eigen kleur van de speler, wat waarachtig is in welke stijl je ook speelt.

Meer informatie:

www.judka.nl

facebook.com/judkatheatermakers