fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Vervolgcursus Theatersport
Categorieën: cursus

Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.

─ Keith Johnstone

cursus theatersport gevorderdVoor mensen die na een ‘Basiscursus Theatersport‘ of ‘Introductiecursus Improviseren‘ de smaak te pakken hebben gekregen is er de mogelijkheid verder te gaan in deze ‘Vervolgcursus Theatersport’. 

Deze cursus omvat evenals de basiscursus het ‘hele spectrum’ van theaterimprovisatie, maar gaat een paar stappen dieper dan de cursussen op beginnersniveau. Dat betekent dat we niet alleen naar het WAT kijken, maar ook naar het HOE en WAAROM: wat werkt in een scène, hoe kun je daar binnen een gegeven situatie mee omgaan, en (tot op zekere hoogte) waarom werkt dat eigenlijk zo? Er wordt ook meer herhaald, en meer persoonlijke feedback gegeven.

Waar de cursussen op basisniveau vooral procesgericht zijn, is de vervolgcursus meer resultaatgericht: inhoud, presentatie en publieksinteractie speelt een grotere rol, en er wordt naar ten minste één voorstelling toegewerkt. De eindvoorstelling (een theatersportwedstrijd inclusief toeters en bellen) plus voorbereiding in een Utrechts theater is bij de cursus inbegrepen.  De datum voor deze voorstelling wordt in overleg met de deelnemers gepland. De cursus biedt plaats aan 6 tot 10 deelnemers (optimale groepsgrootte 8-10).

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg.  Ten aanzien van COVID-19 worden de overheidsrichtlijnen m.b.t. amateurkunstbeoefening nagevolgd. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Plaats:  Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht (locatie o.v.b.,gratis parkeergelegenheid)
Tijd: iedere dinsdagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 29 maart 2022, 20.00-22.00 uur
Lesoverzicht: 29,-3, 5-4, 12-4, 19-4, 26-4, 10,-5, 17-5, 24-5, 31-5, 7-6, 14-6, 21-6 (3-5 geen les)
Earlybird tarief: €255,- (t/m 15-2-2022, incl. 21% BTW, incl. voorstelling)
Normaal tarief: €260,- (na 15-2-2022, incl. 21% BTW, incl. voorstelling).
Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 10%.
Maximaal aantal deelnemers: 10
Vragen:  info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.

Commentaren

commentaren

2 Commentaren to “Vervolgcursus Theatersport”

  1. […] hebben met improvisatietheater (minimaal basiscursus of introductiecursus en bij voorkeur een vervolgcursus). In deze cursus werken we vooral aan vrije improvisatie: zowel korte als langere vormen. Bij vrije […]

  2. […] afsluiting van de vervolgcursus theatersport verzorgen de cursisten een spetterende improvisatievoorstelling rondom één centraal thema: de […]