fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Introductiecursus improviseren
Categorieën: cursus

Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.

─ Keith Johnstone

introductiecursus improviseren

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

In deze compacte cursus leer je hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek is worden er wel verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 7 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij kun je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Deze cursus is een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater. NB: bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is. Als daar voldoende animo voor is kunnen desgewenst extra lessen aan de cyclus toegevoegd worden tot een volwaardige improvisatiecursus.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg. Ten aanzien van COVID-19 worden de overheidsrichtlijnen m.b.t. amateurkunstbeoefening nagevolgd. Neem bij vragen hierover gerust contact op.

Locatie: Spaarnestraat 11, 3522 VB Utrecht (locatie o.v.b., gratis parkeergelegenheid)
Tijd: woensdagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 9 maart 2022, 20.00 uur
Cursusdata: 9-3, 16-3, 23-3, 30-3, 6-4, 13-4, 20-4 2022
Early Bird tarief:  €135,- (t/m 16-2-2022, incl. 21% BTW).
Normaal tarief:  €140,- (na 16-2-2022, incl. 21% BTW).
Wij accepteren U-pas budget, en houders krijgen bovendien aanvullende korting van 10%.
Vragen: info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal cursusplaatsen van 10 beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je binnen een dag nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur die fiscaal aftrekbaar is als studiekosten.

Commentaren

commentaren

3 Commentaren to “Introductiecursus improviseren”

  1. […] cursus is voor mensen die al basiservaring hebben met improvisatietheater (minimaal basiscursus of introductiecursus en bij voorkeur een vervolgcursus). In deze cursus werken we vooral aan vrije improvisatie: zowel […]

  2. otto ebskamp schreef:

    hoi nico
    leuk dat er en curcus is bij deze wil ik er graag bij zijn

    vriendelijke groet otto

  3. […] mensen die na een ‘Basiscursus Theatersport‘ of ‘Introductiecursus Improviseren‘ de smaak te pakken hebben gekregen is er de mogelijkheid verder te gaan in deze […]

Laat een antwoord achter