fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Cursus verdiepend improvisatietheater
Categorieën: cursus

Follow the white rabbit

verdiepend improvisatietheater
Niemand weet in het dagelijkse leven hoe zijn of haar dag zal verlopen. Toch maken we ons daar niet al te druk over, terwijl we dat wel doen over zaken waarvan we wèl weten dat ze er aan komen. Net als in de echte wereld is ook op het podium het verhaal dat jij vind (of jou vindt) soms beter dat de versie die je kunt bedenken. En iedereen kan zijn of haar verhaal vinden, zolang je ogen maar goed open houd, je oren spitst en bereid bent op je gevoel te vertrouwen.

In deze cursus leer je improviseren met situaties die in het echte leven kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde. Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Hoewel ervaring geen harde eis is, is het een voordeel als je al geproefd hebt aan toneel of improvisatietheater.

Deze cursus wordt begeleid door Nico Groenenberg.

Plaats: Cultureel Centrum ‘De Musketon’Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht
Tijd: iedere woensdagvond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 18 september 2019
Lesoverzicht: 18-9, 25-9, 2-10, 9-10, 16-10, 30-10, 6-11, 13-11, 20-11, 27-11, 4-12, 11-12 (NB: 23-10 geen les)
Kosten: €195,- (incl. 21% BTW). U-pas houders kunnen korting krijgen.
Vragen:  info[at]springintheater.nl / 06-34944350
Inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur. Onze inschrijvingsvoorwaarden zijn van toepassing..

Commentaren

commentaren

Laat een antwoord achter