fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
over War Child
Categorieën: actie

Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld, misbruik en verwaarlozing. Kinderen zonder vreugde. Kinderen die geen kind meer zijn. War Child helpt deze kinderen hun zelfvertrouwen terug te vinden. Zich te uiten, vrolijk te zijn, contact te maken met anderen. Zodat hun innerlijke oorlog kan ophouden. En ze weer kunnen spelen, dromen, lachen, groeien. Als een normaal kind. En opgroeien tot wie ze willen zijn. Sterke volwassenen. Die met elkaar, als normale mensen, een ruzie kunnen oplossen. Zonder geweld. In vrede.

Springintheater.nl voor War Child
War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren, hoezeer ze ook zijn beschadigd door oorlog. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. De programma’s van War Child helpen oorlogskinderen die kracht te ontwikkelen. Zodat ze later, ook bij mogelijk nieuwe conflicten sterker staan.

De beproefde programma’s van War Child gaan uit van creatieve methodes en eigen actieve inbreng van de kinderen en hun sociale omgeving. Muziek, toneel, sport, als wapens tegen angst, somberheid en agressie. Onderling vertrouwen opbouwen. Een stem geven en krijgen. Sociale structuren versterken. Samen de omgeving creëren die de rechten van het kind respecteert. Met ouders, scholen, lokale leiders. Maar vooral: met de kinderen zelf.

Omdat SpringinTheater zich goed kan identificeren met de missie van War Child en omdat deze goed aansluit bij het thema van de maand doneren we de volledige opbreng (aan vrije giften) van het Open Impro Podium van 7 december 2014 aan deze stichting.

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “over War Child”

  1. […] uit  vrijblijvend een bedrag ter hoogte van de normale entreeprijs à €5,- te geven aan Stichting War Child die zich inzet om kinderen uit oorlogsgebieden op een positieve manier met hun oorlogsverleden om […]

Laat een antwoord achter