fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
CliniClowns
Categorieën: actie

Aan de slag voor een lach

In de loop der jaren hebben de meeste volwassenen geleerd dat het leven er niet is om lolletjes te maken. Werk aan de winkel! Met het opgroeien zijn we serieuzer geworden, en sparen we onze ontspanning op voor het weekend.  En gaan we op vakantie dan kost het een een halve dag en een paar duizend kilometers voordat we in een vakantiestemming zitten. En hebben we zo’n rustmoment eenmaal bereikt dan zijn we vol ver- en bewondering voor onze  kinderen die weinig nodig hebben van het leven één groot spel te maken.

Kinderen hebben ook eigenlijk geen theaterles nodig. In ieder geval geen les in improvisatietheater. Ze hebben van nature een ongekend grote fantasie, en zijn aanvankelijk verschoond van alle reserves, verlegenheid, schaamte en ‘goede manieren’. Dat leren ze allemaal als ze ouder worden. Ongeveer gelijktijdig dat ze hun spontaniteit verliezen.  Gelukkig is het geen onomkeerbaar proces. Improvisatiespelers houden zich jong door de impro-spieren te oefenen. Loslaten, out-of-the-box-denken en in het hier-en-nu zijn. Ze  weten hoe belangrijk het is voor je spel om goed in je vel te zitten.

Knuffel  'Toet'

Juist daarom is het als impro-speler goed te realiseren  dat er veel kinderen zijn waarvoor het een stuk minder vanzelfsprekend om ‘als een kind zo vrij’ te spelen. Fysieke beperkingen, pijn, isolement en zorgen over een onzeker morgen maken veel kinderen vroegtijdig ‘oud’. CliniClowns springen springen in die gevallen in door kinderen in moeilijke situaties afleiding en plezier en daarmee betere levenskwaliteit te bezorgen. Inmiddels bezoeken CliniClowns al ruim 20 jaar kinderen in Nederlandse ziekenhuizen, organiseren ze aangepaste evenementen en faciliteert Stichting Cliniclowns multimediale ervaringsomgevingen zoals bijvoorbeeld  Neuzenroode, een serie DVD’s , het CliniClowns College, de Speelkoffer en Circus Boemtata.

Deelnemers aan de workshop ‘Humor’ op 8 juni 2013 worden vrijblijvend uitgenodigd een bijdrage à €10,50  te doneren aan Stichting CliniClowns. Bovendien worden voor en tijdens het Open Podium speciale knuffels genaamd ‘Toet‘ à €5,- verkocht te bate van deze organisatie.

Commentaren

commentaren

1 Commentaar to “CliniClowns”

  1. admin schreef:

    Vanwege de vele positieve reactie zullen we ook in de toekomst bij het Open Podium weer Toetjes aanbieden.

Laat een antwoord achter