fbpx
Oude website SpringinTheater
Workshops en Open Podium voor Improvisatietheater
Utrechts Uitfeest
Categorieën: Aankondigingen, Open Podium

UIT_2014_beeldmerk_liggend_600-dpiOp 7 september vindt in Utrecht alweer voor de 17e keer het jaarlijkse Uitfeest plaats waarbij vooruit geblikt wordt op wat er in de stad te beleven is op cultureel gebied komend seizoen. Ook het Mirlitontheater is de hele dag vrij toegankelijk voor publiek, met ’s middags muzikale impro georganiseerd door Ujazz en ’s avonds theaterimpro in verschillende vormen georganiseerd door SpringinTheater

Springin- en Uitfeest

Het SpringinTheater verzorgt iedere eerste zondag van de maand een Open Improvisatie Podium waar altijd een baseline van ervaren improvisatieacteurs aanwezig is om geïmproviseerd theater voor het voetlicht te brengen, maar bovenal het publiek desgewenst ook mee kan spelen. Zowel ervaren improspelers als volstrekt onervaren maar nieuwsgierige dat-zou-ik-ook-wel-eens-willen-proberen-toeschouwers zijn van harte welkom tijdens dit Open Impro Podium dat altijd in het tweede deel van de avond gepland staat. Het eerste deel van de avonds is doorgaans gereserveerd voor elementen uit een workshop die eerder op de dag plaats gevonden heeft, terwijl er soms een extra gastoptreden ingepland staat. Tijdens het Uitfeest is het grootste deel van de avond ingeruimd voor gastoptredens van professionele improvisatieacteurs.

20.00 uur: Troeba Trio

Het Troeba Trio is het muzikale improvisatietrio van Troeba Theater. Het trio bestaat uit Jeroen Tessers (zang en spel), Fons Toonen (contrabas en percussie) en Marnix Wetzer (melodica en piano). Al kan wat tussen haakjes staat bij de muzikanten gerust vrijelijk worden uitgewisseld tussen de heren onderling. Al improviserende zetten zij een show neer die telkens anders is en bovendien op maat kan worden gemaakt.

Het Troeba Trio wil iets toevoegen aan het bestaande aanbod aan improvisatietheater in Nederland. Door de unieke combinatie tussen gezamenlijke muzikale improvisatie en solospel biedt de improshow van het Troeba Trio een totale theatrale ervaring die zowel op uw evenement als in het theater tot zijn recht komt. Jeroen Tessers verzorgt op 5 oktober de workshop ‘Muzikale Impro: Encore!’ voor SpringinTheater.

20.30 uur: ‘Gabrielliana for Two’

"Gabrielliana for Two" - Mariana Dias (Portugal) en Andrew Crupi (Australie)Commedia dell’Arte is van origine een theatervorm uit Italië die gekenmerkt wordt door gebruik van maskers, archetypes en fysieke humor en theater. “Gabrielliana for Two” is een originele Commedia Dell´Arte voorstelling gebaseerd op klassieke en pastorale Boschereccia Commedia stijlen. Antonio Fava, maestro van de Commedia Dell´Arte, heeft een uniek Commedia voorstellingsconcept ontwikkeld dat hij “Gabrielliana” dat bestaat uit een solo Commedia voorstelling waar één acteur een volledige Commedia speelt waarbij hij zelf alle karakters speelt.

Andrew Crupi (Australie) en Mariana Dias (Portugal) van het comic INcontinenti Commedia Dell´Arte Theatre Company (geregisseerd door Fava) gaan de uitdaging aan om samen een Gabrielliana op te voeren en deze te verdubbelen door het om te vormen “for Two“. Door improvisatie als methode en scènografische transparantie als techniek te gebruiken zullen beide acteurs dynamisch wisselen tussen klassieke karakters als Zanni, Dottore, Pantalone, Innamoratti, Capitano, koningen, koninginnen, saters, nimfen en zelfs amazones.

Andrew Crupi en Mariana Dias zijn in Nederland om op uitnodiging van Laura Doorneweerd workshops Commedia Dell´Arte te verzorgen. Tijdens deze voorstelling zal Engels of Jabbertalk gesproken worden.

21.00 uur: Sneak preview ‘Levensboek’

Solo-impro - Levensboek - André BesselingLevensboek verhaalt over het leven van een man. Hij stelt zich de vraag die iedereen zichzelf wel eens stelt: wat heeft hem gemaakt tot de mens die hij is? Zijn verhaal wordt verteld aan de hand van een aantal waargebeurde verhalen vanuit het publiek. Duikelend, beeldend, krachtig en vertellend, wordt zijn leven in retrospectief zichtbaar gemaakt. Een combinatie van verhalen over vroeger wat nooit heeft bestaan en het hier en nu, wat ter plekke wordt gecreëerd. Eindigend met de vraag of hij de juiste beslissingen heeft genomen of niet?

Levensboek is een improvisatievoorstelling van een bijzondere klasse. Het is hilarisch en tegelijkertijd ook een persoonlijke inkijk in het leven van de hoofdpersoon. Gebaseerd op gebeurtenissen uit het publiek, dus herkenbaar, kwetsbaar en bovenal verrassend. Levensboek wordt gespeeld door André Besseling, één van de grondleggers van het Nederlandse improvisatietheater. Tijdens het Uitfeest zal André een fragment van ca. 20 minuten spelen. Op 14 november verzorgt hij ’s middags een masterclass solo-impro en speelt hij ’s avonds tijdens het Open Impro Podium de volledige voorstelling.

21.30 uur: Open Impro Podium

Ook het publiek kan meespelen, en op deze avond stellen we het podium open vanaf 21.30 uur voor iedereen die ook de vloer op willen, en we gaan door zolang het publiek nog pit heeft!

Update: er zijn tijdens het Uitfeest wat foto’s gemaakt:

 

Aanvang: 20.00 uur (start avondprogramma)

Entree: gratis (reserveren is vanwege het open karakter van het Uitfeest niet mogelijk, dus wie eerst komt eerst maalt).

Locatie: Mirlitontheater (Hoog Catharijne), Boven Clarenburg 93-2, 3511 CS Utrecht

NB: De zaalcapaciteit  is beperkt (50 zitplaatsen), dus voor zitplaatsen zorgen dat je op tijd bent!

Commentaren

commentaren

2 Commentaren to “Utrechts Uitfeest”

  1. admin schreef:

    Er zijn enkele opnames gemaakt van deze avond:

  2. […] Besseling tijdens het Utrechtse Uitfeest (Mirlitontheater, 7 september […]

Laat een antwoord achter